Masterclasses van
Martin of Eddy

Vijf presentaties

Twee van Nederlands bekendste filmmakers zorgen voor een gevarieerde avond vol filmfragmenten, humor, ernst, inzichten, en engagement. Centraal hierin staat natuurlijk de regie. Want dat is wat uiteindelijk iedereen wil: de regie hebben over zijn of haar eigen leven. Of het nu je carrière is, de manier waarop je met je personeel of met je opdrachtgevers omgaat, iedereen zou meer controle willen hebben. En regie is controle.

Beiden werkten zowel in het binnen- als buitenland, dus met zowel Nederlandse crews als mensen uit andere culturen.  Ze kunnen vertellen hoe ze nog onbekende acteurs ontdekten (zoals Rifka Lodijzen en Carice van Houten) als wel hoe het is om met internationale sterren als Kit Harington (Game of Thrones) te werken.  Over hoe je omgaat met bemoeierige producenten, ijdele acteurs, dwarse omroepen, starre fondsen en financiers die zich niet aan de afspraken houden. Of hoe ze zowel hun fysieke, mentale als financiële gezondheid steeds maar weer op het spel zetten om hun droom waar te maken.  Hoe ze het beste halen uit hun cameralui, componisten en natuurlijk hun acteurs. Over wanneer je water bij de wijn moet doen en wanneer je je poot stijf moet houden. Over vechten tegen de bierkaai en het belang van bondgenoten en zielverwanten. Over hoe zoet het smaakt als de film waar niemand op leek te wachten er toch komt en succesvol blijkt.

Eddy en Martin vertellen hoe ze een visie ontwikkelen, hoe ze die overbrengen op anderen, hoe ze delegeren en motiveren; kortom hoe zij de regie voeren over hun films. Daar valt veel van te leren, voor iedereen die meer invloed wil op zijn leven en werk.

En alhoewel de filmset misschien nog wel de laatste dictatoriale plek is die in een democratisch land is toegestaan, heeft de set soms verdomd veel weg van het echte leven, zij het in een hogedrukpan.

Martin en Eddy kunnen op locatie 5 verschillende presentaties/masterclasses geven:

  1. The art of storytelling
  2. Regisseer je eigen werk
  3. Alles is film
  4. De keuze van Koolhoven
  5. Maak je dromen waar

Gezamenlijk maakten Eddy Terstall en Martin Koolhoven 25 films (buiten de vele korte films, videoclips en commercials om), waaronder zowel kleine producties met tientallen medewerkers als grote internationale producties waar honderden vakmensen aan werkten. Sommige films flopten, andere verdienden miljoenen euro’s, maar artistieke waardering was er bijna altijd wel. Hun films waren gezamenlijk goed voor 22 Gouden Kalveren en nog veel meer nominaties. Ook waren de films over de hele wereld te zien, alwaar ze veel prijzen wonnen.

Interesse in een Masterclass van Eddy en Martin?  Bel 020 – 775 19 88 of mail ons op info@www.masterclass-film.nl

Eddy en Martin boeken